Luxe Brood

Iedere dag krijgen wij vers brood aangeleverd van de warme bakker

Naast het gebruikelijke brood verkopen we ook zuurdesem en speltbrood in diverse soorten.
Pistolets, croissants en ander klein brood bakken we zelf af in onze winkel.
Ook kunt u bij ons terecht voor een lekker belegd broodje.
 

(Zuur)desem

Wat is zuurdesembrood?
Zuurdesem- of desembrood is brood waarvan het deeg niet met gist is gerezen, maar met zurig deeg als rijsmiddel. Desem is zuur geworden deeg. De bakker maakt een dun beslag van meel en water en laat dat rusten. Na een paar dagen ontwikkelt zich de gewenste "microflora" van bacteriën en gisten. Deze doen het beslag opborrelen en een fris-zure geur verspreiden. Bij het deeg maken wordt iets van dit verzuurde deeg toegevoegd om het brooddeeg te laten rijzen. Het allereerste brood, ongeveer 1500 jaar voor Christus, werd op deze manier gebakken. Door de lange rijstijd heeft desembrood een bijzondere, volle, rijpe smaak. Desembrood is wat steviger dan gistbrood (gist geeft meer volume aan een brood).  
bron: Voorlichtingbureau brood

Spelt

Speltbrood kent zijn oorsprong in de vroege middeleeuwen en was naast roggebrood een algemeen geconsumeerd brood. Spelt is een tarwesoort en kan zeer goed voor de broodbereiding gebruikt worden. 
Spelt en tarwe verschillen in voedingswaarde nauwelijks van elkaar. Spelt bevat ook gluten, net als tarwe. Mensen die last hebben van glutenallergie kunnen dus ook geen speltbrood eten. Speltbrood bevat niet méér of beter eiwit dan tarwebrood, de samenstelling van de koolhydraten is vergelijkbaar, speltbrood is een iets betere bron van onverzadigde vetzuren maar bevat weer minder van het gezonde omega 3 dan tarwebrood. Speltbrood bevat wellicht iets meer vezels dan tarwe, maar niet genoeg om daar een gezondheidsclaim aan te mogen ontlenen. 
De definitie van speltbrood is niet opgenomen in de Nederlandse Warenwet.  
In Duitsland is het wel in de wet geregeld. Daar mag je een speltbrood pas zo noemen als dit voor minimaal voor 90 procent uit spelt bestaat.  
bron: Wikipedia

Adres gegevens

Kroon Kaashandel 
Van Hoytemastraat 31
2596 EN Den Haag
 
Telefoon 070-3249214

Openingstijden

 Maandag    08.00-18.00
 Dinsdag    08.00-18.00
 Woensdag    08.00-18.00
 Donderdag    08.00-18.00
 Vrijdag    08.00-18.00
 Zaterdag    07.30-17.00
 Zondag    gesloten

Ons concept

banner kaasbox