Buitenlandse kaas

Ons assortiment buitenlandse kaas is zeer ruim te noemen.

Vanuit Rungis, Parijs importeren wij zelf onze Franse en Zwitserse kaasspecialiteiten.
 
Tevens maken wij gebruik van onze Nederlandse kaasleveranciers om ons assortiment compleet te maken.
Dit vaste assortiment wordt wekelijks aangevuld met diverse exclusieve kazen
 

Geitenkaas 

Vers uit o.a. Rungis en Vlaanderen, wekelijks wisselend

  • Florence: Belgisch rauwmelkse geitenkaasje van Karditsel. Zacht van smaak aan het begin van de rijping en karaktervol in een latere fase.
  • La Bouyguette: Een rauwmelkse boeren geitenkaasje uit de Franse Midi-Pyrénées met een milde smaak.
  • Valençay AOP: Franse rauwmelkse geitenkaas, met een lichte schimmellaag op de buitenkant.

 

Schapenkaas

  • Pecorino: Italiaanse harde schapenkaas. Mild en pittig.
  • Manchego: Spaanse rauwmelkse harde schapenkaas. 6 of 12 maanden gerijpt. Licht pikant en zoute van smaak.
  • Roquefort AOP: Franse rauwmelkse zachte blauwschimmelkaas. Roquefort Société, Roquefort Papillon Noir of de handgemaakte Roquefort Carles.

 

Harde- en halfharde kazen

  • Comté: Franse kaas uit de Jura met een romige, nootachtige smaak.
  • Abondance: Rauwmelkse kaas met eigen appellation uit Haute-Savoie, aan de voet van de Mont-Blanc. Zacht, subtiel en smeuïg, met een vleugje hazelnoten in de finale.
  • Zwitserse Emmentaler: Diverse varianten kaas, zoals grot gerijpt of reservé. Mild, zoet/fruitige kaas met hazelnootondertoon en een licht pittige indruk. Minimaal 3 maanden gerijpt. Zeer geliefd als kaas uit het vuistje of in de kaasfondue.
  • Etivaz: Zwitserse bergkaas van koemelk. Een weldaad voor de smaakpapillen. Verkrijgbaar in diverse rijpingstijden van minimaal 135 dagen tot 30 maanden.
  • Gruyère Alpage: Zwitserse rauwmelkse kaas met een eeuwenoude traditie. Romige pikante smaak en op de achtergrond een zweem van walnoot.
  • Beaufort Alpage: Een vorstelijke telg uit de gruyèrefamilie. Deze typische bergkaas uit de alpen van de Franse Savoie is een geweldige dessert-kaas en geraspt over pasta of risotto een traktatie. De geur is fris en fruitig, heel puur.
  • Appenzeller Surchoix: Zwitserse kaas van rauwmelkse volle koemelk, met een volle, rijpe, fruitig en pittige smaak. Niet alleen verrukkelijk uit het vuistje, maar ook uitstekend culinair te verwerken.

 

Kazen met wit gewassen korst

  • Douceur du crémier: Een gepasteuriseerde Franse loopkaasje uit de Isère.
  • Brie: Een regio ten zuidoosten van Parijs, waar veel soorten witschimmelkaas Brie gemaakt worden. De naam Brie is niet beschermd en mag eigenlijk overal geproduceerd worden. Elk met eigen karakter.
  • Brie de Meaux: Ambachtelijke boerenbrie met herkomstbenaming. Mag uitsluitend in het departement Seine-et-Marne geproduceerd worden. De zuivel is strogeel, zacht, romig maar compact met een volle delicate geur.
  • Brillat-Savarin: Normandische triple-crème kaas (75%) van volle ongepasteuriseerde koemelk. Zacht van structuur en extreem romig, bijna boterachtig. Doet het goed op de betere kaasplank voor de lekkerbekken. Soms wordt er ook subtiel wat truffel aan de kaas toegevoegd.
  • Chaource: Volle koemelkse kaas uit de Champagne en rond Chablis. Weelderig van smaak, romig, zacht, fris en ruikt naar weidepaddenstoelen. De allerlekkerste worden gemaakt van rauwe melk oftewel 'au lait cru'.
  • Camembert: Camembert heeft geen beschermde herkomstbenaming en mag dus overal geproduceerd worden. Echter, de originele ambachtelijke Camembert AOC is wel beschermd en wordt uitsluitend gemaakt in Normandië. Met een donslaag van witschimmel doet de geur denken aan een goede kaaskelder en smaakt een tikkeltje kruidig, aards en ziltig. Serveren op kamertemperatuur.

 

Kazen met roodgewassen korst

  • Munster Kaas uit de regio Elzas en Lotharingen rond de stad Munster. Men kent diverse munstertypen: pasteurisé, thermisé, cru en fermier cru. De smaak is complex, romig met een doordringende geur.
  • Epoisses Deze kaas uit de Bourgogne wordt tijdens het rijpingsproces regelmatig met Marc de Bourgogne gewassen en geeft epoisse zijn unieke, karakteristieke, pittige smaak. De geur is afhankelijk van rijpheid. Jonge kazen ruiken fruitig en aangenaam, oudere fors, pittig en doordringend.
  • Langres Vroeger werd de jonge, verse Bourgondische kaas op plataanbladeren gedroogd en op stro gerijpt. De ingezakte bovenkant, de 'fontaine' wordt tijdens de rijping traditiegetrouw gevuld met wat Marc de Bourgogne, waardoor de drank in de zuivel trekt en zo een ware smaaksensatie geeft. De smaak is romig en zeer intens.
  • Reblochon Kaas van rauwe koemelk uit de departementen Savoie en Haut-Savoie. De geur doet denken aan alpenweiden en -bloemen, maar ook aan boerenkelders. Reblochon wordt veelvuldig in de lokale keuken gebruikt bv: met gebakken ui, aardappelen, knoflook, verse kruiden en gesmolten Reblochon. Ook erg lekker als dessertkaas.
  • Vacherin Mont d'Or Deze bijzondere rauwmelkse kaas wordt zowel aan de Zwitserse- als aan de Franse kant van de grens in de Jura gemaakt. Het rijpen vindt plaats op sparrenhoutenplanken en geeft de kaas een karakteristiek, harsachtig aroma. Vaak is de kaas extreem zacht en romig dat het uitgelepeld moet worden – een sublieme beleving voor de echte kaasliefhebber.

 

Blauwaderkazen

  • Gorgonzola Gorgonzola is een rauwe koemelkse, gemarmerde, zachte kaas uit de omgeving van Milaan met een wit zuivel en de karakteristieke groen-blauwe dooradering. Zacht en romig in combinatie met zijn typerende scherpe, lekkere smaak. De smaakintensiteit varieert per leeftijd.
  • Roquefort Roquefort is uit rauwe schapenmelk bereid, met de speciale schimmelculturen Penicillum roqueforti, gekweekt in brood. Door de rijping in de grotten van Roquefort sur Soulzon onstaat de speciale stevige, complexe en subtiele smaak.
  • Stilton Een blauwader mammoetkaas van zo'n 30 kg uit het Engelse Nottinghamshire. De smaak is romig, rijk, complex en niet zo zout of bitter als sommige andere blauwschimmelkazen.
  • Saint-Agur Koemelkse blauwschimmelkaas uit de Franse Auvergne. Veelzijdig te gebruiken in bladerdeeg, in quiches, op pizza's, door de pasta en tevens uitstekend geschikt als dessertkaas of zomaar bij de borrel.

Adres gegevens

Kroon Kaashandel 
Van Hoytemastraat 31
2596 EN Den Haag
 
Telefoon 070-3249214

Openingstijden

 Maandag    08.00-18.00
 Dinsdag    08.00-18.00
 Woensdag    08.00-18.00
 Donderdag    08.00-18.00
 Vrijdag    08.00-18.00
 Zaterdag    07.30-17.00
 Zondag    gesloten

Ons concept

banner kaasbox